• Forumu kullanabilmek için lütfen üye olunuz. 😊

Nuvoton 8051 cpu larını keil ile kullanmak

fuzzy

Üye
Ben 8051 kullanıcısıyım(chip olarak Atmel-Microchip ve Silicon Lab kullanıyorum),keil ile derleme yapıyorum.Nuvoton u bilmiyorum bazı sorularım var..

1-Nuvoton ücretli olarak Keil de derlenebiliyor mu?
2-Nuvoton un Keil 8051 için ücretsiz kullanımı herhalde yok?Yani Nuvoton ile Keil arasında bir antlaşma yok.
3-Nuvoton normal olarak Keil dışında hangi ide ile yazılıyor ve derleniyor? Derleyici olarak GCC yi mi kullanıyor..

Kolay Gelsin
Serdar Çetin

Argeolog

Admin
Yetkili
Ben 8051 kullanıcısıyım(chip olarak Atmel-Microchip ve Silicon Lab kullanıyorum),keil ile derleme yapıyorum.Nuvoton u bilmiyorum bazı sorularım var..

1-Nuvoton ücretli olarak Keil de derlenebiliyor mu?
2-Nuvoton un Keil 8051 için ücretsiz kullanımı herhalde yok?Yani Nuvoton ile Keil arasında bir antlaşma yok.
3-Nuvoton normal olarak Keil dışında hangi ide ile yazılıyor ve derleniyor? Derleyici olarak GCC yi mi kullanıyor..

Kolay Gelsin
Serdar Çetin

1-evet 8 bitlik işlemcileri ücretli olarak sınırsız şekilde programlayabilirsiniz. Ücretsiz olarak Keil 2KB İAR ise 4 KB demo programlama olanağı vermektedir. (Nueclipse üzerinden Full programlanıyor olabilir. Denemedim.)
2-Evet keil ile nuvoton arasındaki anlaşma sadece 32 bitlik ve belli modeller için ücretsiz kullanımı vardır. M0,M23 serisi gibi. M4 serisinde keil ücretlidir. ama Nueclipse üzerinde ücretsiz derleme yapabilirsin.
3-Nueclipse,IAR. Derleyici olarak genelde gcc kullanılır. muhtemelen gcc kullanılıyor olabilir