• Forumu kullanabilmek için lütfen üye olunuz. 😊

Led yakma

Arkadaşlar merhabalar elimde nuvoton ma35d16f987c işlemcisi var ve board üzerindeki LEDR1 ledini yakmak istiyorum. Bunun schematicte karşılığı led0 olarak geçiyor. Fiziksel pini gördüğünüz üzere 159 ve GPIO pini ise PN6 fakat aşağıda gördüğünüz 2 kodla da çalıştırmama rağmen herhangi bir şekilde led yanmıyor. Neden 0 değerini verdiğimi soracak olursanız led'e zaten bir güç akışı oluyor o yüzden 0 vererek yakılabiliyor sadece. Dediğim gibi 0 vermeme rağmen yanmıyor gpio pinim PN6 ama aşağıdaki kodda karşılığı 159 olmalı mı emin değilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Screenshot_1.pngScreenshot_2.png
İlk kodun üstünde direction yönü out olarak ve gpio pin değeri 159 olarak tanımlı.
Son olarak şematik kısımlarını da koyuyorum en net şekilde görebilmeniz için.
Screenshot_3.png Screenshot_4.png
Not olarak bunu da belirteyim ilk kodu çalıştırdığımda ekranda GPIO159 value : 0 bastırıyor ama dediğim gibi boardumda led yanmıyor.

Bowman

Üye
Bu tarz problemlerle karşılaştığınızda bazen ayarlarda problem olabiliyor. Yakmak istediğiniz ledin bağlı olduğu GPIO portunu output olarak tanımladığınızdan emin olabilir misiniz? Bu arada embedded linux mu çalışıyorsunuz?

Evet embedded linux çalışıyorum. Sorunu çözdüm PN6 pinimin karşılığı gpio214'e denk geliyor fakat gpio214 export edilemiyor çünkü bu pinin sürekli meşgul olduğunu söylüyor. O yüzden bu pini hiçbir şekilde yükseltip azaltamıyorum. Onun yerine işlemci içinde echo 1 >/sys/class/leds/LED0/brightness komutunu bastığımda ledim yandı. Biraz tuhaf bir yöntem oldu fakat şu anlık sorun gözükmüyor.