• Forumu kullanabilmek için lütfen üye olunuz. 😊

M032 ile 16-bit PWM üretme

Arkadaşlar Nuvotonda yeniyim ve hali hazırda kullandığım kütüphaneleri yeninden oluşturmya çalışıyorum.
Uygulumalarımda PWM sinyal üreterek gerekli filtre devreleri ile DC sinyal üretmekteyim. Bana 16 bit çözünürlüklü bir PWM gerekli. Nuvoton örnek kodlarında PWM kodlarına rastasam da bunlar 16 bit değilller. Bu konuda ban destek olursanız sevinirim. Hem benim için hem de benzer ihtiyacı olanlar için faydalı olacağını düşünüyorum.

Argeolog

Admin
Yetkili
Arkadaşlar Nuvotonda yeniyim ve hali hazırda kullandığım kütüphaneleri yeninden oluşturmya çalışıyorum.
Uygulumalarımda PWM sinyal üreterek gerekli filtre devreleri ile DC sinyal üretmekteyim. Bana 16 bit çözünürlüklü bir PWM gerekli. Nuvoton örnek kodlarında PWM kodlarına rastasam da bunlar 16 bit değilller. Bu konuda ban destek olursanız sevinirim. Hem benim için hem de benzer ihtiyacı olanlar için faydalı olacağını düşünüyorum.
Buradaki kodları incelediniz mi ?

Kod:
WM_SET_CMR(PWM0, 0, 180);
    /* Set PWM Timer period */
PWM_SET_CNR(PWM0, 0, 199);

Kaç bitlik olmasını istiyorsanız, buradan ayarlanabileceği bilgisine ulaştım.

Merhaba,

M031 gibi Nuvoton ARM mimarisindeki mikrodeneteyiciler 16-Bit PWM barındırır. Ayrıca PWM kullanırken sizin tek yapmanız gereken istediğiniz duty, frekans ya da pre scaler gibi değerleri belirlemeniz yeterlidir. Geri kalan gerekli bit hesabını arka plandaki kütüphaneler yapar.(Bit sınırı aşma gibi bir durum olmaz.) Pek tabiki sizde bu hesabı yapabilirsiniz.
8051 mimarisinde ise bit hesabını kullanıcı yapmak zorundadır. Aşağıya PWM periyodu hesabını paylaşıyorum. ARM mimariside bu mantıkla PWM hesabını yapmaktadır. Eke bir formül bırakıyorum. Oradan hesaplamayı daha detaylı inceleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• PWM Calculation.png
    PWM Calculation.png
    26.5 KB · Görüntüleme: 9