• Forumu kullanabilmek için lütfen üye olunuz. 😊

NuEclipse ile ilgili 2 soru

Arkadaşlar tekrardan merhabalar takıldığım 2 farklı yer var sizlerin yardımlarını rica edeceğim. Öncelikle problemlerimden biri şu şekilde. https://github.com/OpenNuvoton/MA35D1_RTP_BSP linkinden dosyayı indirip sırayla SampleCode>Template>GCC klasörünü nueclipse'e import ettim. Arkasından user manual pdf'inde belirtilen ayarları yaptım build işleminde bir hata almazken debug işleminde şu şekilde bir hata karşıma çıktı.
Screenshot_14.png
Sanırım hata openocd ile alakalı ama onun pathinin de doğru olduğuna eminimScreenshot_15.png
İkinci sormak istediğim soru ise SampleCode>StdDriver kısmında sanırım hazır kodlar bulunuyor. Ben boardumdaki ledi yakmak istiyorum bu yüzden GPIO kodlarına bakacağım fakat bilmediğim şey StdDriver içinde GPIO ile ilgili 4 tane sample code bulunması ve her birinin ne işe yaradıklarını çözemedim.
Şunu da ekleyeyim debug port olarak board üzerinde RS_232 dişlilerine rx, tx ve gnd kablolarını taktım fakat aklıma takılan şey acaba RS_232'yi debug port olarak görmüyor olabilir de başka bir debug port mu kullanmam gerekli ?
Gömülü yazılıma çok yeniyim o yüzden sık sık bu tarz şeylerde takılıyorum. Teşekkürler

Bowman

Üye
Nuvoton'da bir GPIO pinini low yapmak için Px(1,2,3..) = 0, high yapmak için ise Px(1,2,3...) = 1 yapmalısın. Örneğin B portunun 14.pinini high yapmak istiyorsan PB14 = 1 low yapmak istiyorsan PB14 = 0 yapmalısın. Tabi bunlardan önce B portunun 14.pinini GPIO output olarak konfigüre ettiğinden emin ol. Evet 4 hazır kod var bu kodlar GPIO interruptını, debounce özelliğini ve GPIO external interruptı nasıl kullanacağını anlatıyor. Power Down'ı daha önce ben de yapmadım. GPIO kesmesine ihtiyacın olursa o hazır kodlara bakabilirsin yani.

Nuvoton'da bir GPIO pinini low yapmak için Px(1,2,3..) = 0, high yapmak için ise Px(1,2,3...) = 1 yapmalısın. Örneğin B portunun 14.pinini high yapmak istiyorsan PB14 = 1 low yapmak istiyorsan PB14 = 0 yapmalısın. Tabi bunlardan önce B portunun 14.pinini GPIO output olarak konfigüre ettiğinden emin ol. Evet 4 hazır kod var bu kodlar GPIO interruptını, debounce özelliğini ve GPIO external interruptı nasıl kullanacağını anlatıyor. Power Down'ı daha önce ben de yapmadım. GPIO kesmesine ihtiyacın olursa o hazır kodlara bakabilirsin yani.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla sample code dosyalarını başlangıç için import etmeme gerek yok kendim yazmam mantıklı olur diye düşünüyorum.
Birde sanırım ilk sorumdaki hata ile alakalı bir çözüm fikriniz yok sanırım değil mi ? Dün biraz daha kurcalarken main.c kodunun içinde UART16 kullandığını gördüm ve ben UART16'ya bağlı değilim acaba bunla alakalı bir hata olabilir mi diye düşünmeye başladım.

Bowman

Üye
Malesef NuEclipse değil Keil kullandım ben. Evet yani sample code'a bakarak nasıl yaptıklarını anlasanız yeter. Mesela GPIO'da nasıl interrupt tanımlayıp interrupt handler yazmış. Direkt projeyi alıp import etmene gerek yok. Neyin nasıl yapıldığını anladığın takdirde elinle kendin yapman daha iyi çünkü alışıyorsun bir süre sonra tık tık hızlı hızlı hallediyorsun.

Arkadaşlar problemin kaynağı tamamen benden kaynaklıymış ben M4 üzerinden çalışmaya çalıştığımın farkında bile değildim lakin şu anda A-35 işlemci üzerinden çalışmaya devam edeceğim. M4 için sanırım apayrı configuration ayarları var oralarla ilgilenmek için çok erken.